Perustiedot risteilystä:
 • Matka tehtiin maaliskuussa 2016.
 • Risteilyalus: Norwegian Getaway.
 • Risteilyn reitti: Miami (Florida) – Meripäivä – Ocho Rios (Jamaika) – George Town (Grand Cayman, Caymansaaret) – Cozumel (Meksiko) – Meripäivä – Great Stirrup Cay (Bahama) – Miami (Florida).
 • Risteilyn kesto: 7 päivää (su-su)

Norwegian Cruise Linen Norwegian Getaway on 2014 valmistunut huikea risteilyalus, jossa voi viettää todellisen nautintoloman. Perinteisten Nautiskelijan vinkkivitosten sijasta tällä kertaa vinkkejä onkin muutama enemmän ja ne on jaoteltu pariin eri kategoriaan.
aula_norwegian_getaway

 Laivaan saapuminen ja sieltä poistuminen
 • Risteilyä varattaessa voi itse valita laivaan saapumisajan. Kannattaa valita omaan aikatauluun parhaiten sopiva aika (vaikka se olisikin aikaisin aamusta), sillä laivalla kyllä tekemistä riittää, vaikka laiva ei vielä liikkeellä olisikaan.
 • Satamaan saapuessa matkatavarat annetaan aluksen henkilökunnalle jo ennen kuin astutaan terminaaliin. Muista antaa tippiä laukkumiehelle. Mukaan kannattaa pakata pieni käsilaukku, jossa on tavarat, joilla pärjäät, vaikka joutuisi odottamaan hyttiin pääsyä useamman tunnin. Laivoilla näin tapahtuu usein, sillä laivan siivoojilla kestää hetken ennen kuin kaikki laivan hytit on siivottu edellisen risteilyn jäljiltä.
 • Risteilyn päättyessä laukut voi jättää henkilökunnan kuljetettavaksi tai kuljettaa ne itse ulos laivasta. Nautiskelijat suosivat laukkujen itse kuljettamista, sillä tuolloin pääsee nopeammin ulos laivasta.

liukumäet_norwegian_getaway

Norwegian Getawayn allasalueet
 • Aluksen perässä on aikuisten (K-18) oma allasalue H2O, jossa on kaksi ulkoporeallasta. Tätä Nautiskelija suosittelee lämpimästi aikuisten risteilyille.
 • Laivan keskiosassa sijaitsee viisi vesiliukumäkeä, jotka ovat täysin myös aikuisille sopivia. Hurjimmat liukumäet ovat sininen ja vihreä, joissa lähtölaskennan jälkeen laskijan jalkojen alta tipahtaa pohja, ja sitten se on menoa. Vesiliukumäkien alla on myös lasten oma allasalue.
 • Keskellä laivaa on myös yleinen allasosasto, jossa on neljä erillistä ulkoporeallasta sekä yksi aikuisten allas. Tällä alueella on myös eniten auringonpalvojia.

H2O_norwegian_getaway

Aluksen valokuvauspalvelu
 • Tyypillisesti Norwegian Getawayn omat valokuvaajat hyörivät ja pyörivät ympäri laivaa. He ottavat kuvia laivaan saapuessa, aina satamaan tullessa, illallisilla ja tiettyinä iltoina heillä on studiokuvauspisteitä ympäri laivaa. Näissä pisteissä voi käydä valokuvauksessa ja sitten seuraavana päivänä voi katsastaa valokuvauspisteestä, että onnistuivatko kuvat ja haluaako ne itselleen.
 • Valokuvat ovat kuitenkin kohtuullisen hinnakkaita. Esimerkiksi maaliskuussa 2016 kymmenen printattua valokuvaa (koko noin 20x30cm) maksoi yhteensä 149 dollaria. Mikäli näistä kuvista halusi itselleen myös digikuvat, tuli ostaa muistitikku 19,95 dollarin hintaan. Pelkkiä digikuvia ei ollut valitettavasti mahdollista hankkia. Näin ollen Nautiskelija suosittelee teettämään kuvakirjan 150 dollarin hintaan, sillä siihen mahtuu kaiken kaikkiaan noin 30 lomakuvaa. Mikäli ei tarvitse kuvia koristeeksi kirjahyllyyn, on kuvakirja oikein oiva vaihtoehto. Siitä voi myös näppärästi skannata itselleen digitaalisia kuvia esimerkiksi some-käyttöä varten.
 • Jos päätyy ottamaan tuollaisen kuvakirjan, kannattaa hyödyntää laivan valokuvaajat aina kun heidät näkee.

huone_norwegian_getaway

Muutama käytännön vinkki Norwegian Getaway -alukseen liittyen
 • Laivan hyttikäytävien matoissa vilisee pikkukaloja. Ne ovat aina menossa kohti keulaa, joten niiden avulla on helppo suunnistaa laivassa.
 • Mikäli H2O ulkoilmateatterissa näytetään elokuvia, kannattaa käydä pyytämässä popcornia baaritiskiltä.
 • Burn the Floor (kevät 2016) -tanssiesitys on ehdottomasti näkemisen arvoinen, mutta Legally Blonde eli Blondin kosto -musikaali oli todella huono.
 • Ostosmahdollisuudet itse laivalla ovat huomattavasti huonommat kuin esimerkiksi Tallinnan ja Tulholman laivoilla. Shoppailua ei siis kannata jättää laivaan vaan shoppailu kannattaa hoitaa satamissa tai vielä mieluummin Miamissa (lähtösatama).

minigolf_norwegian_getaway
Lähtisikö Nautiskelija uudelleen risteilylle Norwegian Getawaylla? Kyllä todellakin, milloin vain, huikea laiva ja rento meininki.