Pääsiäisenä 2018 nautiskelijat suuntasivat laskettelemaan Zell am Seehen. Itävallan Alpeilla sijaitseva Zell am See on loistava alppikohde aloittelevalle laskettelijalle. Zell am Seehen pääsee näppärästi vuokra-autolla Munchenistä reilussa kahdessa tunnissa. Kylä sijaitsee kauniin Zeller-järven rannalla.

Zell am See

Schmitten – Zell am Seen alueella on paljon helppoja sinisiä rinteitä. Rinnelippujenkaan hinnat eivät päätä huimaa, sillä esimerkiksi kahden päivän lippu maksaa noin 100 euroa.  Alueella on rinteitä yli 130 kilometrin verran, joten rinteet ei ihan heti lopu. Schmittenhöhebahnin asema sijaitsee kahden kilometrin korkeudessa ja siellä on monia helppoja sinisiä rinteitä. Korkeuserojen vuoksi kannattaa katsastaa päivän sää rinteen huipulla vaikka webkameroiden kautta, sillä vaikka alhaalla laaksossa olisi kirkasta, ylhäällä kahden kilometrin korkeudessa näkyvyys voi olla todella huono. Rinteissä saattaa paikoitellen olla ruuhkaista. After Ski ei vaikuttanut olevan kovin villiä.

Zell am Seen keskusta

Kylässä on ihan ok ostosmahdollisuudet, jos on kiinnostunut urheiluvaatteista. Nautiskelijat olivat reissussa pääsiäisen aikaan ja petyimme hieman siihen, että kaupat olivat aika huonosti auki. Edellisenä vuonna Chamonixissa turisti sai shoppailla iltamyöhään asti. Nyt Zell am Seessä emme onnistuneet osumaan aukioloaikana yhteenkään kauppaan, sillä olimme päivät rinteessä.

Nautiskelijat majoittuivat Mountain Lake Resortissa aivan Cityxpress-hissin juurella. Matkaa hissille oli noin 300 metriä. Mountain Lake Resortissa oli toimiva saunaosasto (suomalainen ja turkkilainen sauna) ja tilavat, modernit huoneet.

Zell am See aukio

Nautiskelijan vinkkivitoset Zell am Seehen laskettelemaan aikoville:

  1. Varaa hotelli mahdollisimman läheltä Cityxpress-asemaa, tällöin pääset näppärästi sinisille rinteille.
  2. Hyviä illallispaikkoja ovat ainakin Grazy Daisy, Deins & Meins ja Burger Factory.
  3. Nauti loistavasta pizzasta rinnepäivän keskellä Schmittenhöhebahnin aseman Schnaps-Hans Almin ravintolassa.
  4. Pidä huolta, että majoituspaikassasi on sauna tai spa-osasto, sillä mikään ei voita sitä pitkän laskettelupäivän jälkeen.
  5. Jos lennät Munchenin kautta, muista varata yksi shoppailupäivä Munchenin lähistöllä olevaan outletkylään Ingolstadt Villageen. Sieltä voi tehdä ainakin erikoisen hyviä Salomonin löytöjä.

Zell

Lähtisikö Nautiskelija uudelleen Zell am Seehen? Voisi lähteäkin, jos kohdalle sattuisi sopivat edulliset lennot. Rinteet ovat sopivia aloittelijalle, mutta Zell am Seen kylä ei ole niin idyllinen kuin esim. Chamonix.