Koh Samui Fisherman´s Village

Koh Samui on loistava valinta lomailuun elokuussa, sillä Koh Samuin suunnalla sadekausi alkaa hieman muita Thaimaan saaria myöhemmin, vasta lokakuussa. Samui on Thaimaan toiseksi suurin saari Phuketin jälkeen. Esimerkiksi Bangkokista on Samuille kymmeniä lentoja päivässä, mutta koska saaren ainoan lentokentän omistaa Bangkok Airways, pitää se lennot saarelle kohtuullisen korkeina. Saarelle pääsee Bangkokista myös bussin ja lautan yhdistelmällä, mutta koska nautiskelijat ovat nautiskelijoita, valitsimme lentokoneen. Lennot Bangkokista Samuille pyörii siinä 200 euron tietämillä.

Koh Samui Airport

Samui on niin pieni saari, että noin kolmessa neljässä tunnissa saaren ajaa ympäri. Nautiskelija suosittelee ehdottomasti majoittumaan Bo Phutissa. Bo Phutin rannalla hiekka on karheampaa ja ruskeampaa kuin muualla saarella, mutta Bo Phut on tavallaan Samuin luksusranta, jossa on paljon loistavia hotelleja ja ravintoloita. Kulinaristit suosivat juuri Bo Phutia, sillä siellä sijaitsee ihana Fisherman´s Village. Se on noin 300 metrin tienpätkä, johon suuri osa ravintoloista on sijoittunut, vähän etelä-eurooppalaiseen tyyliin. Monet ravintolat kattavat iltaisin pöytänsä rannalle, joten täällä voi hyvin illastaa vaikka joka ilta varpaat hiekassa ja eri ravintoloissa.

Fisherman´s Village Koh Samui

Nautiskelija suosittelee Bo Phutia pariskunnille, jotka eivät biletystä lomallaan kaipaa. Tai toki, Chaweng Beach on vain lyhyen taksimatkan päässä, joten tarvittaessa se bilettäminenkin onnistuu.

Samuin nähtävyyksistä Nautiskelijalla ei ole paljoa kerrottavaa, eikä niitä oikein olekaan, mutta Samui soveltuu oikein hyvin sellaiseen ”aivot narikkaan” -lomailuun, jossa päivät maataan rannalla ja iltaisin syödään ja juodaan hyvin. Niinpä Nautiskelija voikin vinkata hyviä ravintoloita Fisherman´s Villagesta.

Tapas Barcelona Restaurant & Bar: Paras tapasravintola ikinä! Söin täällä elämäni parhaat tapakset, paremmat kuin koskaan Madridissa tai Barcelonassa olen onnistunut löytämään. Kokeile ainakin patatas bravas, pan de ajo (valkosipulileipä) ja chocos (uppopaistettuja pikkuisia mustekaloja). Paellat eivät ole täällä niin laadukkaita kuin tapakset. Tsekkaa menu tästä.

Tapas Barcelona at Koh Samui

Restaurant & Cafe Darling: Aivan ihanan tunnelmallinen paikka! On pitsiliinaa ja röyhelöä ja kaikkea, mutta oih, niin ranskalaista! Ruokakin oikein maukasta ja halutessasi voit nauttia sen varpaat rantahiekassa.

Coco Tam´s: Huikea paikka, säkkituoleja ranta täynnä, baaritiskillä keinut, cabanoja, loistavat drinkit (se ei ole valitettavasti itsestäänselvyys Thaimaassa) ja upea tulishow joka ilta (nuoria miehiä ilman paitaa)!

Barracuda: Täällä söin parhaan tonnikalan ikinä! Tämän jälkeen vihdoin ymmärsin, miksi hyvää tonnikalaa hehkutetaan. WAU! Edit: Valitettavasti luin juuri, että tämä ravintola on lopettanut Samuilla vuoden 2017 lopussa.

Perjantai-iltaisin Fisherman´s Villagessa on markkinat, joten silloin ei kannata lähteä ravintolaan syömään, vaan keskittyä napostelemaan monipuolisia katuruokaherkkuja.

Nautiskelijan vinkkivitoset Koh Samuille ja Fisherman´s Villageen:

  1. Koh Samuille voi hyvin lähteä viettämään myös kesälomaa esimerkiksi elokuussa. Sadekausi alkaa muita Thaimaan saaria myöhemmin, joten sitä ei kannata pelätä. Esimerkiksi elokuussa 2017 nautiskelijoita häiritsi vain kaksi sadekuuroa viikon aikana.
  2. Jos kaipaat rauhaa ja hyvää ruokaa, valitse kohteeksi Fisherman´s Village.
  3. Fisherman´s Villagessa on ravintoloissa monta mahdollisuutta syödä varpaat rantahiekassa, kokeile vaikka Nirvanaa tai Link-ravintolaa.
  4. Koh Samuilla ei ole paljon nähtävyyksiä, joten kohde on oiva pelkästään rantalomailuun.
  5. Testaa thai-hierontaa. Esimerkiksi Ibis Bo Phutin altaalla on koko ajan useampi hieroja töissä ja siellä voi lähes rannalla olla hieronnassa palmupuun alla.

Lähtisikö Nautiskelija uudelleen Koh Samuille ja Fisherman´s Villageen? Voisi lähteäkin, jos sattuisi halvat lennot kohdalle. Hyvä kohde auringonottoon ja nautiskeluun hyvän ruoan merkeissä.