En ole ikinä himoinnut lähteväni Bangkokiin, mutta oikeiden lentojen sattuessa kohdalle, nautiskelijat tarttuivat tilaisuuteen ja päättivät kokeilla, mitä Bangkokilla olisi tarjota meille. Ja olihan sillä, yli 10 miljoonan ihmisen suurkaupungilla!

Suvarnabhumin lentokentältä pääsee taksilla keskustaan, mutta aikaa tähän kannattaa varata noin tunti.  Taksissa on halvempaa vaatia kuskia laittamaan mittari päälle kuin sopia hinnasta etukäteen. Mittarilla nautiskelijoiden taksimatka lentokentältä Siam Paragonin lähettyville maksoi noin 13 euroa.

Nautiskelijoilla oli aikaa Bangkokiin tutustumiselle vain reilut kolme päivää, sillä Koh Samui kutsui lepäämään. Keskityimme siis legendaarisimpiin nähtävyyksiin ja saamaan jonkinlainen kuva tästä miljoonakaupungista. Mitä kaikkea ensikertalaisen kannattaisi siis nähdä Bangkokissa?

Wat Po eli se legendaarinen makaava Buddha-patsas. Kyseessä on Bangkokin vanhin temppeli 1500-luvulta. Wat Po on samalla luostari ja perinteisen lääketieteen koulu. Täällä lepää kuuluisa 46 metriä pitkä ja 15 metriä korkea tiilistä, laastista ja lehtikullasta valmistettu Buddhan patsas 1800-luvulta. Wat Po on tyypillinen thaitemppeli, jossa on munkkiasukkaita, koulu ja hierontapalveluja. 1960-luvulta lähtien toiminutta hierontakoulua pidetään maan parhaana. Wat Possa pääsee myös hierontakoululaisten hierontaan, mutta kannattaa varautua jonottamaan. Nautiskelijat eivät malttaneet odottaa puolta tuntia hierontaan pääsyä.

Wat Pon temppeli

Chao Praya -joki on nähtävyys jo itsessään, se on täynnä päriseviä ja haisevia pitkähäntäveneitä sekä isoja proomuja. Täällä toimii näppärä turisteille sopiva Hop on Hop off -vesibussi, Chao Phraya Tourist Boat, jolla pääsee näkemään päivän aikana Chao Prayan tärkeimmät nähtävyydet, kuten Wat Arunin temppelin ja Chinatownin.

Chao Praya -joki

Wat Arun eli aamunkoiton temppeli on Chao Praya -joen varrella. Temppeli on 80 metriä korkea ja se on saanut nimensä siitä, että aamun ensimmäiset säteet saavat temppelin pinnan posliininpalat säkenöimään. Torni hallitsee Chao Prayan näkymiä ja on ehkä Bangkokin tunnetuin symboli. Täällä on hauska huomata, että jo 1800-luvulla on osattu kierrättää, sillä Wat Arunin torneja peittävät värikkäät saviastioiden sirpaleet ovat rikkinäistä posliinia, jota kiinalaisalukset kuljettivat aikoinaan painolastina. Myöhemmin ne käytettiin tornien koristamiseen. Wat Arunia kannattaisi kuulemma katsella toiselta puolta jokea auringonlaskun aikaan, mutta nautiskelijoilla ei ollut tähän tällä kertaa mahdollisuutta.

Wat Arunin temppeli

Chinatown on Bangkokin kiinnostavin kaupunginosa. Se on maailman ensimmäisiä, suurimpia ja autenttisimpia Chinatowneja. Alue on iso, joten täällä kannattaa viettää kokonainen päivä.

Chinatown Bangkok

Lumpini park on kaikkien bangkokilaisten puisto, jossa voisi aamulla bongata mummoja tai chi -harjoituksissa. Täällä paikalliset lenkkeilevät ja puistossa näkee kookkaita varaaneja.

Varaani, Lumphini Park, Bangkok

Ainakin yksi yö kannattaa viettää ylellisessä Banyan Tree -hotellissa. Hotelli on aitiopaikalla Bangkokin keskustassa Lumphini Parkin ja Chao Phraya -joen välissä, mutta valitettavasti sellaisella alueella, että julkisilla kulkeminen ei ole helpoimmasta päästä. Banyan Tree on yksi Bangkokin korkeimmista hotelleista, mutta myös kapein. Banyan Treen katto on täysin avoin ja vain parisenkymmentä metriä leveä. Banyan Treen katolla on yksi huikeimmista roof top -baareista Bangkokissa, Vertigo. Baari sijaitsee 61. kerroksessa ja tarjoaa huikeat näkyvät kaupungin yli. Vertigosta saa ensiluokkaisia coctaileja ja siellä on hyvät mahdollisuudet ottaa kuvia, sillä siellä ei ole turvakaiteita pilaamassa maisemia… Banyan Treellä on myös arvostettu Spa ja sen uima-altaalla tarjotaan ilmaisia niskahierontoja ja makupaloja baarista.

Iltakuva Vertigon katolta

Nautiskelijan vinkkivitoset ensikertalaiselle Bangkokiin

  1. Mene katsomaan Wat Po. Tuo uskonnon kirjoista tuttu makaava patsas on vaikuttava näky.
  2. Nappaa Hop on Hop Off -kyyti Chao Praya -joella. Pääset Bangkokin tunnelmaan ja näet munkkeja.
  3. Koe Wat Arun. Nautiskelijaa jäi harmittamaan, että auringonlaskun Wat Arun jäi näkemättä, koe sinä se!
  4. Eksy Chinatownissa ja maistele paikallisia herkkuja.
  5. Hemmottele itseäsi Banyan Tree -hotellin aamupalalla, uima-altaalla, spassa ja legendaarisessa Vertigo-baarissa.

Lähtisikö Nautiskelija uudelleen Bangkokiin? Voisi lähteäkin, jos lennot sattuisi kohdilleen. Vielä jäi varmasti paljon kokematta tästä miljoonakaupungista tuossa kolmessa päivässä.