Havannan ravintoloissa on se erityispiirre, että usein annosta tilatessa Havannassa Nautiskelijoille kävi niin, että juuri se herkku, jota listalta olisi halunnut maistaa, oli loppu. Näinhän se menee, kun tarvikkeita ei ole. No kuitenkin Nautiskelijat onnistuivat löytämään Havannasta ihan ok ruokaa.

Fumero Jacquiline – Aivan ihana pieni paikka lähellä Vallankumousmuseota ja Santo Angelin kirkon takana olevalla aukiolla. Nautiskelija suosittelee Pastaa Aglio E Olio ja kanarisottoa. Tämä on suosittu aamiaisravintola ja terassilla on ihanan rauhallinen tunnelma.

Nao Bar Paladar – Hyvää ruokaa ja rauhallinen terassi. Nautiskelija suosittelee paellaa lounaaksi.

Azucar  – Loistava drinkkibaari Plaza Viejalla. Älä hämäänny alakerran ravintolasta, vaan suuntaa rohkeasti rappuset ylös ja tulet trendikkääseen ja skandinaaviseen makuun sisustettuun drinkkibaariin, jossa tarjoillaan myös ruokaa. Aivan ihana paikka seurata Plaza Viejan vilinää kattoterassilta, varsinkin iltaisin.

Hotel Nacionalin aulabaari – Legendaariset mojitot, hyvä tunnelma ja samalla voi tutustua mielenkiintoiseen ohjuskriisin aikaiseen tukikohtaan.

Paladar los Amigos – Täällä myös Anthony Bourdain vieraili tehdessään vuonna 2011 No Reservations -sarjaa. Pieni paikka, jossa tarjoillaan perinteistä kuubalaista ruokaa. Nautiskelija suosittelee riisiä ja papuja.

Nautiskelijan vinkkivitoset Havannan ravintoloihin (tällä kertaa suosittelujärjestyksessä):

  1. Fumero Jacquiline
  2. Azucar
  3. Nao Bar Paladar
  4. Paladar los Amigos
  5. Hotel Nacional