St. Martin on pikkuinen saari, josta puolet kuuluu Ranskalle ja puolet Hollannille. Royal Caribbianin risteilyalus ja monet muut rantautuvat hollantilaisen puolen Philipsburgiin.

Philipsburgin rantakaduilla on hyvät ostosmahdollisuudet, pääasiasssa merkkiliikkeitä, sillä tuotteet on selkeästi suunnattu amerikkalaisille risteilymatkustajille. Kaduilla on risteilyalusten saapuessa jopa hieman hektinen tunnelma, kun paikalliset yrittäjät pyrkivät tuputtamaan tuotteitaan turisteille. Ja sehän on myös oikein kivaa näin eurooppalaiselle matkaajalle, että St. Martinilla käytetään euroja.

St_Maarten_lentokoneet

St. Martinin näkee hyvin yhdessä päivässä vuokraamalla auton. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana minkä tasoisen auton vuokraa, sillä vuokrafirmoillakin on kaikenlaista romua tarjolla. Autoilu saarella on kuitenkin rauhallista ja leppoisaa, joten rohkeasti vain auton rattiin.

St. Martin on juurikin se saari, jonka moni matkaaja varmasti tunnistaa valokuvista, joissa lentokone näyttää laskeutuvan aivan hiekkarannalle ja sen moottorien hipovan auringonottajien päitä. Saaren ehdoton nähtävyys onkin Maho beach. Se kannattaa käydä katsastamassa.

St_Maarten

Nautiskelijan vinkkivitoset St. Martin / St. Marteen -saarelle lähteville:

  1. Vuokraa auto. Nautiskelija suosittelee avoautoa, mutta laadukasta sellaista.
  2. Käy valokuvaamassa lentokoneita Maho Beachilla.
  3. Nauti rannalla ihanista eksoottisista drinkeistä ja hyvästä oluesta.
  4. Jos tarvitset laatutuotteita (mutta ei kovin edulliseen hintaan), osta niitä Philipsburgista.
  5. Tutustu saaren molempiin puoliin. Ehdit kyllä hyvin, vaikka yhdessä päivässä!

Lähtisikö Nautiskelija uudelleen St. Martin / St. Marteen -saarelle? Voisi lähteäkin, mutta ehkä niin, että matkaan yhdistäisi viikon jossain menevämmässä mestassa, ja sitten loman rentoutumisosuus olisi tällä saarella.