Jos Karibian risteilyn risteilyohjelmaan kuuluu Haitin Labadee, kannattaa varautua siihen, että se on sitten hyvin eri tyyppinen kokemus kuin muut saaret. Labadeella Royal Caribianin matkustaja ei näe aitoa Haitia, vaan on hyvinkin turvassa Royal Caribbianin risteilyparatiisikuplassa.

Labadeella on oikeastaan kaksi tapaa viettää päivä, jos siis on Royal Caribbianin risteilyllä. Matkailija voi joko ottaa aurinkoa tai snorklata. Snorklausretket kannattaa varata jo laivalta, sillä mitään muita palveluntarjoajia ei Labadeella ole. Eli hyväksi todettu tapa viettää päivä Labadeella on ensin snorklausretkelle, sitten rannalle aurinkoa ottamaan.

Labadee_ranta

Royal Caribianilla lounas tarjoillaan rannalla, eli rannalle on rakennettu iso katos, jossa sitten pidetään perinteiset grillibileet.

Nautiskelijan mieleen ikuisesti jäivät nuo pienet pojat verkkoaidan (Royal Caribianin alue on täysin aidattu) toisella puolen, jotka himoitsivat kovasti ruokiamme. Toinen mieleen jäänyt kohtaaminen oli kitaraa soittanut ja omia levyjään myynyt muusikko rannalla, joka haaveili livahtavansa  laivaan, jotta pääsisi pois Haitilta.

Labadee_palmu

Nautiskelijan vinkkivitoset Labadeelle matkaavalle:

  1. Varaa retket jo laivasta, muita saarella ei olekaan sitten tarjolla.
  2. Nauti auringosta ja rennosta meiningistä.
  3. Syö hyvin grillibileissä, muualta ei ruokaa saa.
  4. Snorklaa rauhassa lämpimässä vedessä.
  5. Yritä nähdä myös verkkojen taakse ja palveluntarjoajien elämään…

Lähtisikö Nautiskelija uudelleen Labadeelle? Kyllä Labadee ainakin noin suljettuna on yhdellä kerralla nähty.