Lazy River - Blizzard Beach, Disneyn vesipuisto

Orlandon Disney Worldissa on kaksi huikeata vesipuistoa Blizzard Beach ja Typhoon Lagoon. Jos mietit, kumpi näistä on parempi, lue tämä postaus, niin toivottavasti osaat valita itsellesi ja perheellesi sen sopivamman.

Typhoon Lagoon eli ”Hirmumyrskylaguuni” on avattu vuonna 1989, mutta puisto on edelleen voimissaan. Disneyn tarinan mukaan hurja taifuuni iski alueelle niin hurjalla voimalla, että lähes kaikki alueella on kääntynyt ylösalaisin. Myrsky heitti myös pienen ”Miss Tilly” –veneen Mount Mayday –vuoren huipulle, jossa se hatarasti keikkuu tänä päivänäkin. Ajoittain vene suihkauttaa ilmoille lähes 17 metriä korkean vesisuihkun.

Disneyn vesipuisto Orlandossa

Typhoon Lagoonin jättiläismäinen aaltoallas oli avautuessaan maailman suurin ja edelleen se on yksi maailman suurimmista aaltoaltaista. Korkeimmillaan aallot ovat noin kaksimetrisiä. Kyllä, luit oikein, ja lupaan, että uskot vasta kun koet! Kun tuo kaksimetrinen hyökyaalto on edessäsi, luulet hetkellisesti olevasi keskellä tsunamia.

Jos olet kiinnostunut lainelautailusta, myös sitä on mahdollista kokeilla Typhoon Lagoonin huikeassa aaltoaltaassa. Ennen puiston aukeamista on lisämaksusta tarjolla surffauksen pikakursseja.

Blizzard Beach

Blizzard Beach eli ”Lumimyrskyranta” on avattu vuonna 1995. Disneyn mukaan Floridaan iski kerran niin kylmä talvimyrsky, että Mount Gushmore – vuoren rinteille rakennettiin ihka oikea hiihtokeskus. Sää kuitenkin lämpeni, ja lähes kaikki jää ja lumi sulivat pois. Jäljelle jäivät hyppyrimäet, hiihtohissit, after ski –baarit sekä solisevia puroja ja vesiputouksia. Nautiskelijan mielestä Blizzard Beach -vesipuiston ehdottomasti paras vesiliukumäki on Downhill Double Dipper, noin 15 metriä korkea ja 70 metriä pitkä kilpamäki, jossa voi ottaa pienet kisat ystävän kanssa. Vauhtia tässä renkaalla laskettavassa mäessä saattaa kertyä jopa 40 kilometriä tunnissa.

Disneyn vesipuisto Orlandossa

Walt Disney Worldin molemmat vesipuistot on suunnattu lähinnä nuorille ihmisille, mutta alueilta löytyy myös viihdykettä perheen pienemmille.

Jos vesipuistopäiväsi ei sisällä puolta päivää auringonottamista, voit myös vierailla näissä molemmissa puistoissa saman päivänä aikana, samalla lipulla! Todella näppärää! Suosittelen!

Blizzard Beach, Disneyn vesipuisto

Nautiskelijan vinkkivitoset Disneyn vesipuistoihin sukeltaville:

  1. Kierrä molemmat vesipuistot päivässä! Se on hyvinkin mahdollista, kun olet aikaisin aamusta liikkeellä (paitsi talvisaikaan, jolloin Disney pitää vain toisen vesipuistoistaan auki).
  2. Testaa ehdottomasti Typhoon Lagoonin aaltoallas. Tulet yllättymään, ja todella positiivisesti (jos siis olet uimataitoinen ja pidät pärskimisestä vähän isommalla vaihteella)!!!
  3. Jos olet reissussa pienten lasten kanssa, Nautiskelija suosittelee ehdottomasti Blizzard Beachia. Jos taas porukassanne on teinejä tai aikuisia, valitkaa Typhoon Lagoon.
  4. Molemmissa vesipuistoissa on useampi vesiliukumäki, joka lasketaan täytettävillä renkailla, ja mäet ovat hyvin samantyyppisiä, joten molemmissa puistoissa voi viettää unohtumattoman vesipuistopäivän.
  5. Koe vesipuistot kesällä! Mikä onkaan ihanampaa kuin pitkä vesipuistopäivä yli 30 asteen helteessä!

Lähtisikö Nautiskelija uudelleen Disneyn vesipuistoihin Orlandoon? Ehdottomasti, milloin vain. Vesipuistopäivät ovat aina huikeita!