Kannattaako Kööpenhaminaan lähteä yhden yön pituiselle kaupunkilomalle? Nautiskelija kyllä suosittelee.

pieni_merenneito_Kööpenhamina

Kööpenhaminan keskusta ja sen tärkeimmät nähtävyydet on helposti hallittavissa kävellen. Euroopan pisin kävelykatu Strøget kuhisee elämää, skandinaavista designia ja pieniä putiikkeja. Tärkeimmät nähtävyydet, Tivoli, palatsit ja Pieni merenneito -patsas voi kaikki nähdä yhden päivän aikana ja kävelemällä kaikki näiden kohteiden väliset matkat. Toki kaupungissa kulkee myös hyvin näppäriä HopOn HopOff -busseja, jos turistin jalkoja alkaa yllättäen väsyttää. Kaupungin museoiden tarjonta on valitettavasti aika perinteisen tylsää, mitään selkeästi mediaseksikästä museota ei Kööpenhaminassa oikein ole.

Christianborgin palatsi

Kööpenhamina on ehdottomasti sisustajan lempikaupunki. Strøgetilla pyöriessä kannattaa käydä ainakin seuraavissa Illums Bolighus,  All Over The World, HAY ja LE KLINT. Kaikki nämä löytyvät aivan Amagertorvin aukion laidalla.

Cafe_Norden brunssi Cafe Norden Kööpenhamina

Nautiskelijan vinkkivitoset pikaiselle kaupunkilomalle Kööpenhaminaan:

  1. Jos aikaa on vain yhdelle kaupalle, vieraile ehdottomasti skandinaavisen designin ystävän taivaassa, kaupassa nimeltä Illums Bolighus.
  2. Nauti loistava samppanjabrunssi Strøgetilla. Loistava vaihtoehto tähän on Cafe Norden, joka sijaitsee Amagertorvin aukion laidalla Strøgetilla.
  3. Illalliset Kööpenhaminassa voivat helposti olla aika hintavia. Jos pidät hyvästä italialaisesta ruoasta, Nautiskelija suosittelee testaamaan ravintolan Aperitivo Trattoria aivan keskusrautatieaseman takana.  Viikonloppuisin muista varata pöytä tai mene ajoissa paikalle. Ravintola on pieni ja vähän boheemi. Vähän päälle parilla kymmenellä eurolla täällä voi nauttia alkudrinkin, ihanat alkupalat buffatyyppisesti ravintolan pieneltä tiskiltä, pari pääruokavaihtoehtoa myös tiskiltä ja lopuksi vielä herkulliset italialaisen jälkiruoan. Tämä paikka saa Nautiskelijalta omaperäisestä tunnelmasta kymmenen pistettä.
  4. Tutustu Euroopan pisimpään ostoskatuun Strøgetiin. Hyviä kauppoja löytyy myös sen sivukaduilta ja lähistöltä. Kartasta turisti ei kuitenkaan tule löytämään katua nimeltä Strøget, sillä se tarkoittaa tanskaksi yleisesti kävely- ja ostoskatua. Bongaa kuitenkin kartastasi kadut nimeltä Frederiksberggade, Gammeltorv, Nytorv, Nygade, Vimmelskaft, Amagertorv ja Østergade, ja olet perillä.
  5. Näe ja koe ainakin seuraavat: Tivoli, Christianborgin palatsi, Amalienborgin palatsi ja sen lähellä Pieni merenneito –patsas sekä puistoalue valleineen ja ehdottomasti myös Christianian vapaakaupunki. Muista käydä katsomassa myös maisemia Christianborgin palatsin tornissa (Tårnet, The Tower), sinne pääset ilmaiseksi ja samalla näet upeat maisemat kaupungin korkeimmasta tornista.

Trattoria_ulko Trattoria1

Lähtisikö Nautiskelija uudelleen lyhyelle viikonloppulomalle Kööpenhaminaan? Voisi lähteäkin, jos sattuisi sopivat lennot tulemaan vastaan.