Shoppailijan kannattaa majoittua Bangkokissa suurten ostoskeskusten lähettyville. Skytrainin varrella nimittäin sijaitsevat Sukhumvit Road, Silom ja Silom Squaren alue, joista löytyy vilkkaimmat ostoskeskukset, huvittelualueet ja kuuluisimmat ravintolat. Nopein tapa liikkua Bangkokissa on ilmajuna eli skytrain (BTS) tai metro (MRT). Taksit ovat halpoja, mutta matka kestää ja kestää, koska ruuhkat ovat aivan jäätäviä.

Etukäteen luin, että edullisimmin Bangkokista pitäisi saada Thaimaassa valmistettavia merkkituotteita, kuten Lacostea, Espritiä ja Leviksiä. No, nautiskelija tietenkin tsekkasi pari Lacosten ja Espritin liikettä, mutta eiväthän ne nyt oikeasti mitään edullisia olleet. Keskitän siis jatkossakin shoppailuni jenkkeihin.

Nautiskelijat kuitenkin tsekkasivat lähialueen suurimmat ostoskeskukset. MBK:n ostoskeskus on täynnä kaikenlaisia piraattituotteita ja liikkeitä on noin 2000, joten krääsää riittää, huh. MBK:lta pääsee onneksi helposti kävelemään Siam Discovery -ostoskeskukseen, jossa myydään aitoja merkkituotteita. Shoppailija voi näppärästi tästä jatkaa matkaa ja seuraavana päätyy Siam Center -ostoskeskukseen. Siam Center on yksi Bangkokin vanhimmista ostoskeskuksista, mutta hyvin remontoitu ja tunnelmaltaan ihana. Seuraavana shoppailija päätyy luksusostoskeskukseen, 6-kerroksiseen Siam Paragoniin. Tämän kompleksin alakerrassa on aivan loistava ja iso ruoka-osasto, jossa voi maistella kaikenlaisia herkkuja. Täällä on sampanjabaareja, ostereita ja voit ostaa valmiita herkkuja myös mukaan.

Chatuchakin markkinat yllätti nautiskelijat positiivisesti. Kyseessä on siis maailman suurin basaari ja tällä viikonlopputorilla on 6000 (joidenkin tietojen mukaan 15 000) pikku puotia katetuilla kujilla. Näillä markkinoilla vierailee huimat 200 000 ihmistä päivässä! Alue on täynnä pieniä markkinakojuja ja tavaroissa ei juuri ole tinkimisen varaa. Seassa on ravintoloita, kahviloita ja hierontapisteitä, jotka tulevatkin tarpeeseen shoppailupäivän lomassa. Chatuchak on auki lauantaisin ja sunnuntaisin klo 7-18 ja sinne pääsee ottamalla Skytrain-junan Mo Chitin asemalle tai menemällä metrolla Chatuchak Parkiin. Tämän jälkeen vaan seuraat, että minne kaikki muutkin on menossa. Joka paikassa suositellaan hankkimaan Nancy Chandlerin Bangkokin kartta, nautiskelijat eivät sitä löytäneet, mutta jos löydät, hanki. Keskellä aluetta on suuri kellotorni, joka toimii hyvänä maamerkkinä, jos meinaat eksyä. Alueelta voi löytää paikallisten suunnittelijoiden liikkeitä ja Nautiskelijakin teki muutaman mainion paitalöydön juuri tällaisista liikkeistä.

Nautiskelijan vinkkivitoset shoppailijalle Bangkokiin:

  1. Majoitu mahdollisimman lähellä MBK, Siam Discovery, Siam Center ja Siam Paragon -ostoskeskuksia, tällöin liikkuminen suuressa kaupungissa on helpompaa ja olet lähellä Bangkokin parhaita ostosalueita.
  2. Käy Chatuchakin markkinoilla ja keskity siellä etsimään paikallisten suunnittelijoiden liikkeitä.
  3. Mene Chatuchakiin heti aamusta, alue on niin iso, että päivä vierähtää hetkessä.
  4. Etsi Chinatownista Soi Wanit -niminen tie. Soi Wanit on melkein koko kaupunginosan halki kulkeva kapea kuja täynnä myyntikojuja. Katu tunnetaan myös nimellä Sampeng Lane. Alueen länsipuoli keskittyy vaatteisiin ja itäpuoli kaikenlaiseen tavaraan. Nautiskelija osui kadun pätkälle, jossa oli pääosin koruja, peruukkeja, naamiaisasuja, kynsituotteita, hiustuotteita jne. Esimerkiksi sellaisia koristeellisia hiuspantoja, jotka maksavat Suomessa noin 10-20 euroa, sai tuota alueelta alle eurolla. Neljän parin paketti tekoripsiä maksoi puolestaan 45 bahtia eli vähän yli euron. Alueella vierähtää helposti päivä, joten varaa aikaa.
  5. Bangkokissa on kuumaa ja usein likaista, joten shoppailuun Nautiskelija suosittelee T-paitaa ja keveitä pellavahousuja.

Lähtisikö Nautiskelija uudelleen shoppailemaan Bangkokiin? Voisi lähteäkin, jos tarve olisi hellevaatteille ja muille pikkutuotteille.