Perustiedot reissusta:

  • Matka tehtiin heinäkuussa 2015
  • Risteilyaluksena Norwegian Sky
  • Reitti: Miami – Grand Bahama – Nassau – Great Stirrup Cay – Miami
  • Risteilyn kesto: 4 yötä

Kuulet meren rauhoittavan kohinan, tunnet lämpimien aaltojen tuoman tuulen, nenääsi leijailee meren raikas tuoksu, taivaalla näet miljoona tähteä. Olet Bahamalla, loistoristeilijällä, hyttisi parvekkeella ja on yö.

Nassau

Lähes kaikki Bahaman risteilyt pysähtyvät luonnollisesti Nassaussa, Bahaman pääkaupungissa. Nassaussa asuu noin 235 000 asukasta. Muut 300 000 Bahaman kansalaista ovat hajallaan noin 700 saarella. Bahama on itsenäinen saarivaltio, mutta sen hallitsija on Iso-Britannian kuningatar. Bahama oli vuoteen 1973 saakka Iso-Britannian siirtomaa, mutta nykyisin se kuuluu Brittiläiseen kansainyhteisöön. Bahamaa johtaa virallisesti pääministeri ja kenraalikuvernööri puolestaan edustaa kuningatarta saarilla.

Siirtomaahistoria on hyvin läsnä Nassaussa, jossa monien rakennusten arkkitehtuuri on peräisin juuri siirtomaa-ajalta. Nassauhun kannattaakin tutustua ihan rauhassa kävellen ja kartan kanssa. Nassaun keskusta on pieni ja hyvin nähtävissä yhdessä päivässä. Toki toinen päivä vierähtää helposti hohdokkaalla Paradise Islandilla Atlantiksen jättiläismäiseen hotelli- ja vesipuistokompleksiin tutustuessa (Nautiskelija oli jo aikaisemmin tutustunut Dubain vastaavaaan kopleksiin, joten tällä kertaa nautiskelijat keskittyivät löytämään aidompaa bahamalaista tunnelmaa.)

Aivan ehdoton vierailukohde Nassaussa on Merirosvomuseo. Kohde sopii lapsiperheille, sillä siellä pääsee tutustumaan esimerkiksi aivan täysi kokoiseen merirosvolaivaan. Tekstit ovat lyhyitä ja ytimekkäitä, joten aiheesta saa sopivasti tietoa lyhyessäkin ajassa. Muutenkin paikka on mielenkiintoinen myös niille, jotka eivät perinteisesti museoiden ystäviä olisikaan.

Pirates_of_Nassau

Merirosvoille Nassau oli taivas, sillä kuollessaan merirosvot eivät halunneet päätyä taivaaseen vaan Nassauhun. Museossa pääsee tutustumaan monen merirosvon elämään ja näkee millaisissa olosuhteissa he ovat eläneet. Museovierailun päätteeksi voi vielä juoda merirosvo-oluet tai rommit viereisessä merirosvobaarissa.

Nassaussa kannattaa käydä tutustumassa myös Graycliff hotelliin ja sen tiloissa sijaitseviin sikari- ja suklaatehtaisiin.

graycliff

Nautiskelijan vinkkivitoset Bahaman risteilylle suuntaaville:

  1. Varaa hytti, jossa on oma parveke! Se maksaa jonkin verran enemmän, mutta on ehdottomasti sen arvoista.
  2. Jos pidät lämpimästä, matkusta kesäkuukausina.
  3. Vieraile Pirates of Nassau –museossa Nassaussa.
  4. Kuljeskele rauhassa Nassaun keskustassa ja fiilistele rannalla letkeää bahamalaista menoa.
  5. Kiinnitä erityistä huomiota siihen millaisen risteilyaluksen varaat. Biletystä etsivälle Nautiskelija suosittelee Norwegian Cruise linea ja perinteisemmän tyylin ystäville Royal Caribbean Cruise linea.

Lähtisikö Nautiskelija uudelleen Bahaman risteilylle? Ehdottomasti, milloin vain! Mutta tällöin toki valitsisin taas jonkin uuden pysähtymispaikan.