Bamberg on merkittävä olut- ja yliopistokaupunki, jossa asustelee noin 70 000 asukasta. Kaupunki on rakennettu Regnitzjoen haarojen puristukseen ja joki virtaa kaupungin historiallisen keskustan läpi useassa uomassa. Kaupungin historiallinen keskusta on huikean kaunis, pienine kujineen ja vanhoine oluttupineen. Bambergin kaupunki onkin Unescon maailmanperintökohde.

maisema_bamberg

Bambergissa kaikki on kätevästi kävelymatkan päässä ja olut on läsnä kaikkialla. Kaupungin yhdeksän panimoa ja monet oluttuvat huolehtivat oluennälkäisistä. Bamberg onkin todellinen unelmakohde kaikille olutkulttuurista innostuneille. Bambergin erikoisuus on Rauchbier eli savuolut. Kaupungissa sijaitsee maailman kuulu savuolutpanimo Schlenkerla. Vaikka panimokulttuuri ei olisikaan suuri intohimon kohde, voi Bambergia suositella silti pienen viikonloppuloman kohteeksi.

Bambergin kuuluisin nähtävyys Altes Rathaus (Vanha Raatihuone) sijaitsee pienen pienellä saarella, keskellä Regnitz-jokea. Jokaisen turistin tulee myös bongata Vanhan Raatihuoneen seinästä kolmiulotteinen kerubin jalka. Löysitkö sinä sen?

raatihuone_bamberg

Kaupungissa on toki myös panimomuseo, Fränkisches Brauereimuseum, joka on rakennettu vanhan luostarin vanhaan panimoon. Tämän löytääkseen on kiivettävä aika monta mäkeä. Valitettavasti museo on hyvin vanhanaikainen, sillä se on täynnä kaikkea epämääräistä olueen liittyvää esineistöä, mutta englanninkielistä materiaalia on täysin turha odottaa. Tai onhan sitä, yksi televisio, jossa pyöri englanninkielistä tekstiä niin nopeasti, että edes ensimmäistä riviä ei ehdi lukea. Jos tunnet oluen maailmaa jo etukäteen hyvin, museo voi olla mielenkiintoinen, mutta tällaiselle oluesta mitään ymmärtämättömälle museo jäi hyvin kaukaiseksi.

bamberg_olutmuseo

Nautiskelijan vinkkivitoset Bambergiin matkustaville:

  1. Testaa mahdollisimman monta panimoa.
  2. Syö perinteistä pubiruokaa, äläkä unohda maistaa snitzeleitä!
  3. Vanhan Raatihuoneen vieressä on ihana jäätelökioski, nauti siinä herkullinen jälkiruoka.
  4. Lennä Frankfurtiin ja vuokraa sieltä auto, olet perillä Bambergissa parissa tunnissa. Samalla voit yhdistää reissuusi shoppailupäivän Wertheim Village outlet-ostoskeskuksessa!
  5. Juo savuolutta, ja vielä vähän lisää savuolutta!

Matkustaisiko Nautiskelija uudelleen Bambergiin? Voisi lähteäkin, jonain kauniina kesäpäivänä fiilistelemään.