Venetsian hotellit voivat kesäkuukausina olla yllättävän kalliita, joten kannattaa ehdottomasti harkita yöpymistä läheisessä Trevison kaupungissa. Junalla nimittäin pääsee todella näppärästi Trevisosta Venetsiaan ja junalipulla on hintaa noin 3,50 euroa. Junamatka Trevisosta Venetsiaan kestää noin puolisen tuntia.

venetsia_laivoja

Venetsiassa kartat kannattaa viskata nurkkaan ja heittäytyä täysillä eksymään Venetsian monille pienille kujille. Kadun kulmissa olevien opasteiden perusteella matkalainen kyllä löytää tärkeimpien nähtävyyksien luo.

venetsia_gondolikuskit

Venetsiassa ei ole yhtä tiettyä ostosaluetta, mutta monet liikkeet ovat Piazza San Marcon eli Pyhän Markuksen torin lähistöllä. Venetsia ei ole kuitenkaan mikään himoshoppaajan paratiisi, joten nautiskelija suosittelee keskittymään Venetsian ainutlaatuiseen tunnelmaan ja jättämään shoppailut muualle.

venetsialaiset_naamiot

Pyhän Markuksen torilla (Piazza San Marco) sijaitsevat yhdet Venetsian kuuluisimmista nähtävyyksistä.  Toria alettiin rakentaa jo 800-luvulla ja se on toiminut Venetsian keskuksena vuosisatoja. Torin laidalla on nähtävyyksien lisäksi virastotaloja, museoita sekä useita kalliita kahviloita. Piazza on myös täynnä puluja, joten varo!

bellini_venetsia

Vinkkivitoset Venetsiaan suuntaaville:
  1. Varaa hotelli ennemmin Trevisosta kuin Venetsiasta. Yhden päivän aikana Venetsian ehtii nähdä kyllä hyvin.
  2. Muista nauttia ainakin yksi legendaarinen Bellini Venetsiassa. (Bellini-drinkin isä, Giuseppi Cipriani, loi drinkin taidemaalari Giovanni Bellini kunniaksi Harry’s Barissa Venetsiassa, Italiassa 1934–1948. Alkuperäisessä reseptissä käytettiin tuoreista valkopersikoista valmistettua pyrettä, pieni määrä vadelma- tai kirsikkamehua sekä italialaista kuohuviiniä.)
  3. Lounasta ravintola Trattoria Pizzeria Al Vaporettossa, sieltä saa erinomaista pastaa ja pizzaa.
  4. Osta tuliaisiksi aitoja käsintehtyjä karnevaalinaamioita. Mutta ole tarkkana, että ostat varmasti käsintehdyn!
  5. Eksy, eksy ja eksy! Venetsian parasta antia ovat ne pienen pienet pikkukujat, joissa voi unohtaa turistimassat.

venetsia_gondolikuskit

Lähtisikö nautiskelija uudelleen Venetsiaan? Kyllä Venetsia on yhdessä päivässä nähty, maailmassa on vielä monta muuta paikkaa koluamatta.

naamio_venetsia