Como-järvi, ei todellakaan mikään rantalomakohde!

Nyt tämä Nautiskelija aikoo tehdä jotain aivan hurjaa, nimittäin en aio ylistää Como-järveä lainkaan, enkä myöskään Leccon kaupunkia. En ymmärrä miksi ihmeessä ihmiset hehkuttavat Como- ja Garda-järviä niin paljon. Ainahan ei matkabloggaajankaan tarvitse pitää kohteista, joissa on käynyt.

En voi käsittää mitä hehkuttamista on järvessä, jossa ei voi uida!!!  Meillä oli siis Comolla hotelli, jossa ei ollut omaa uima-allasta, ja olisimme halunneet rannalle rentoutumaan. No, koska Leccon kaupungissa ei ollut myöskään uimarantaa, ryhdyin googlettelemaan, että mikä mättää. No selvisi, että vesi on Como-järvessä niin saastunutta, että ei siellä voi uida!!! Onneksi kumminkin löysimme rantakadulta eräänlaisen maauimalan, joka oli siis rakennettu aivan järven rannalle. Siellä sitä sitten uiskenneltiin italialaisten mummojen ja lapsien kanssa uima-altaassa aivan järven rannalla. Järjetöntä! Niin ja sekin vielä, että uima-altaassa tuli käyttää uimalakkia, ei hyvää päivää!

Voi kuinka ihania järviä meiltä Suomesta löytyykään ja mikä parasta, niissä voi uida ja harrastaa vesiurheilulajeja puhtaassa vedessä. Love it! Isot pisteet meidän Saimaalle!

Leccon kaupunki on pieni ja idyllinen paikka, mutta jopa niin pieni, että se on yhdessä päivässä nähty. Mitään nähtävyyksiä Leccossa ei juurikaan ole. Leccon kaunis rantabulevardi ja vanha kaupunki ovat kyllä kauniita, niissä on ihana istahtaa terassille ja nauttia lasillinen valkoviiniä.

mamaioa_como

Monesti puhutaan, että Como-järvellä vieraillessa kannattaa tutustua useampiin kyliin. Järveä kiertävät tiet ovat niin kapeita, en kyllä lähtisi sinne omalla enkä vuokra-autolla enää sekaan yrittämään (paitsi ehkä jollain Smartilla). Joten jos tällainen kylähyppely kiinnostaa, saattaa sen tekeminen laivalla olla parasta.

Nautiskelijan vinkkivitoset Como-järvelle matkaaville:

  1. Varaa ehdottomasti hotelli jossa on uima-allas, muuten et uimaan pääse.
  2. Nauti merenelävistä illallisella. Nautiskelija suosittelee Mamaioa –ravintolaa.
  3. Leccon kylä on niin pieni, että se on yhdessä päivässä nähty, joten kierrä myös muita Como-järven kyliä. Tee se kuitenkin veneellä, sillä kadut Como-järvellä on todella kapeita, eikä autoilu siellä ole mitenkään herkkua.
  4. Syö paljon italialaista jäätelöä, gelatoa! Se pelastaa paljon!
  5. Jos et onnistu saamaan uima-altaallista hotellia, vietä edes yksi aurinkoinen päivä paikallisten kanssa maauimalassa järven rannalla.

Lähtisikö Nautiskelija uudelleen Como-järvelle? Como-järvi on kerralla nähty, ei mitään syytä palata takaisin, nautin enemmän Saimaasta.