Karon Beach ranta, Phuket

Helmikuussa 2015 oli nautiskelijoiden aika pitkästä aikaa tutustua pakettimatkojen ihmeelliseen maailmaan ja niinpä lähdimme pakettimatkalle Phuketiin! Enemmän kuin pakettimatkalle lähteminen, nautiskelijaa epäilytti Phuket kohteena. Thaimaassa en ollut koskaan aikaisemmin käynyt ja monien Karibian retkien jälkeen odotukseni Thaimaata kohtaan eivät olleet kovin korkealla. Kaiken lisäksi olimme vielä lähdössä oikein perinteiseen turistirysään. Oletin näkeväni pulleita paidattomia suomalaismiehiä pienet pirteät thaitytöt kainalossaan, syöväni ravintoloissa, joissa menut on täytetty huonolaatuisilla ruokakuvilla sekä joutuvani retkille, jotka olisivat suoraan Uuno Espanjassa –elokuvasta.

Tältä lomalta nautiskelijat lähtivät hakemaan täydellistä ”aivot narikkaan” –lomaa, joka koostuisi lueskelusta altaalla sekä hyvästä ruoasta ja juomasta. Shoppailu ei tällä kertaa ollut edes haaveena eikä nautiskelija myöskään löytänyt saareen kotimaassa tutustuessaan yhtään sellaista retkikohdetta, joka olisi ollut välttämätön kokea. Niinpä avoimin mielin kohti Phuketia.

Karon Beach, Phuket

Pakettimatkamme oli Finnmatkojen matka, ja sehän sopi meille, sillä heillä opaspalveluita on tarjolla, mutta ei mahdottomasti tyrkyllä. Onneksi emme huomanneet olevamme pakettimatkalla kuin oikeastaan siitä, että meillä oli lentokenttäkuljetus (jossa ei ollut edes opasta mukana) ja siitä, että hotellissamme oli muutama muukin suomalainen. Se siis pakettimatkan kauhukuvista, pisteet Finnmatkoille!

Viime vuosina yhä tärkeämmäksi ja tärkeämmäksi on noussut hotellin laatu ja Nautiskelija voikin hyvillä mielin suositella Access Pool & Resortia. Tässä hotellissa majoittuessa ei kaipaa rantaelämää lainkaan, sillä altaaseen pulahtaminen onnistuu ihan omalta terassilta. Nautiskelija ei ehkä olisi ollut yhtä positiviisesti yllättynyt Thaimaasta, mikäli hotelli olisi ollut huonotasoisempi. Joten siis ehdottomasti kaikkien nautiskelijoiden kannattaa Thaimaassa panostaa laadukkaaseen hotelliin.

The Access Pool Resort & Spa, Karon Beach, Phuket

Karon Beachin ranta ei ole mitenkään erityisen houkutteleva, ihan sellainen perusranta, mutta ei suinkaan mikään paratiisi. Rannalla oli jonkun verran roskia, ja siellä tuli sellainen olo, että halusikin katsoa vähän normaalia tarkemmin, että mihin astui. Karonin kaduilla on kovin hälyisää ja tien laidassa kävellessään (jalkakäytäviä on hyvin vähän) turisti saa kyllä aktiivisesti varoa ohi suihkivia skoottereita. Muutama innokas räätäli ja thaihieroja jaksaa turisteille huudella, mutta niistä ei pidä turhaan häiriintyä.

Karon Beach, Phuket ranta

No entäs Karon Beachin ravintolatarjonta? Olennainen osa nautiskelijoiden reissuja on hyvä ruoka ja juoma, ja olinkin lähtiessä vähän huolissani tulisinko niitä Thaimaassa saamaan. No saimme kyllä hyvää ruokaa, mutta emme niin kovin viihtyisässä ympäristössä. Mikään ravintola ei ollut siisti tai hieno, vaan kyllä nuo värilliset muovituolit olivat ravintoloissa enemmän sääntö kuin poikkeus. Thaimaassa kannattaa nauttia mahdollisimman paljon paikallista ruokaa, mutta onneksi pienen etsimisen jälkeen on mahdollista saada myös oikein kunnon sisäfileepihvi sellaisen halutessaan. Tulossa onkin vielä erillinen postaus Nautiskelijan löytämistä hyvistä ravintoloista Karon Beachilla.

Onko Karon Beachin läheisyydessä jotain kohteita, jotka kannattaisi ehdottomasti nähdä? Ihan ehdottomia kohteita ei ole mielestäni ollenkaan. Nautiskelijat kävivät kolmella retkellä lähisaarilla. Tutustuimme Rayan saarelle ja Phi Phi –saarille. Phuketissa hehkutetaan kovasti Leonardo DiCaprion The Beach –leffasta kuuluisaksi tullutta Maya Beachia. Voin kertoa, että siellä ei ole mitään nähtävää. Tai on, tuhansittain kiinalaisia! Ja kun sanon tuhansittain, niin se on todella niin. Pikaveneet ajavat Maya Beachin rantaan, heivaavat turistit rannalle, antavat 15 minuuttia aikaa ja poistuvat syrjemmälle. Sitten taas uusi pikavene paikalle purkamaan turistilastinsa. Ihan hirveä paikka! Toki kyllä leffaa katsoessaan sitten voi tuon paikan tunnistaa, mutta siinäpä se.

The Beach, Maya Beach

Big Buddha kannattaa kyllä käydä katsomassa. Ulkoapäin se on todella vaikuttava, 45 metrinen, mutta sisältä vielä todella pahasti kesken. Sitä on rakennettu noin yksitoista vuotta ja vielä noin 5-10 vuotta menee ennen kuin Big Buddha on kokonaan valmis. Näppärimmin Big Buddhalle pääsee taksilla, tuktukit eivät vuorelle asti jaksa kiivetä.

Nautiskelijan vinkkivitoset Phuketiin ja Karon Beachille matkaaville:

  1. Kun varaat majoitusta, harkitse kumminkin majoituksen ottamista Kata Beachin puolelta. Se vaikutti rauhallisemmalta ja miellyttävämmältä kuin Karon Beach ja silti ruokapaikkoja näytti olevan oikein hyvin.
  2. Menomatkalla osta lentokentältä niin paljon kuoharia tai samppanjaa kun reissun aikana tarvitset, kuohuviini on hävyttömän ylihintaista Thaimaassa (perus Moёt & Chandon kaupassa noin 110 euroa) ja sitä on huonosti saatavilla.
  3. Osta retket paikallisilta matkanjärjestäjiltä, ne toimivat hyvin ja säästät huomattavasti (toki tällöin opaspalvelut ovat englanniksi, mutta sehän ei haittaa!)
  4. Syö markkinoilla katukojuista, löydät reissun parhaat ruokakokemukset! Karon Beachilla on esimerkiksi markkinat tiistaisin ja lauantaisin.
  5. Älä vuokraa skootteria, Thaimaassa ajetaan ihan reikä päässä!

Lähtisikö nautiskelija uudestaan pakettimatkalle Phuketiin? Kyllä Phuket on yhdellä kerralla nähty, mutta jonnekin muualle Thaimaaseen voisi kyllä lähteäkin (jos osuu hyvä diili kohdalle), mutta edelleen Karibia vie voiton. Aina!

Jos mieleesi tulee jotain kysyttävää Karon Beachiin liittyen vastailen mielelläni!