Nautiskelija on kiertänyt Orlandossa suurimman osan kaupungin teemapuistoista, ja eräällä reissulla haasteeksi muodostuikin se, että kumpaan kannattaisi mennä, Disneyn Hollywood Studioille vai Epcotiin? Aikaa oli vain yksi päivä, joten valinta oli tehtävä. Nautiskelija valitsi pitkään googlailun jälkeen Disneyn Hollywood Studiot, mutta puiston porteilla selvisikin, että oli mahdollista ottaa yhden päivän park hopper –lippu, jolla pääsi päivän aikana näkemään molemmat puistot.

DHW

Jos nyt täytyisi päättää kumpi oli parempi Hollywood Studios vai Epcot, vastaukseni olisi ehdottomasti Hollywood Studios! Tripadvisorissa Epcotia kehuttiin enemmän aikuisten paikaksi, mutta loppujen lopuksi se on aika tylsä. Huvipuistolaitteita tai rideja ei ole kuin muutama hassu, muuten Epcot koostuu tavallaan eri maanosista, joissa voi ostella maiden tuotteita ja maistella paikallisia ruokia. Epcot eroaa muista Disney-puistoista siinä, että siellä tarjoillaan alkoholia. Ja illasta sen alkoikin jo huomata, kun aikuiset viettivät iltaa viinilasit kourassa.

epcot_iltashow

Epcotin iltashow IllumiNations: Reflections of Earth on huikea, kuten Disneyn iltashowt muuallakin. Valitettavasti tässä kohtaa siis Disney Hollywood Studioiden iltashow jäi nautiskelijoilta näkemättä. Toinen ehdottomasti Epcotissa koettava juttu on Mission: SPACE –ride. Kyseinen laite on toteutettu yhdessä NASA:n kanssa, joten aidonoloista avaruustunnelmaa on tiedossa. Mission: SPACE simuloi aitoa avaruuslentoa laukaisuineen sekä paineen ja nopeuden muutoksineen. Kyseinen simulaattori on ollut myös ensimmäinen oksennuspussin tarjoava huvipuistolaite! Laitteessa jokainen saa myös oman tärkeän roolinsa tässä avaruusseikkailussa, saatat päätyä komentajaksi, koneenhoitajaksi, navigaattoriksi tai pilotiksi… Muista hoitaa oma hommasi avaruuslennolla, jotta se varmasti onnistuu!

EPCOT_Mission_space

No mutta, miksi siis Nautiskelija kumminkin valitsisi Hollywood Studiot? Sen ainutlaatuisen tunnelman ja leffameiningin vuoksi. Disneyn Hollywood Studioiden Hollywood Boulevardille saapuessa astuu nostalgian kultaamaan 1930- ja 1940-lukujen Hollywoodiin. .Jos Hollywood Studioilla on ehdottomasti käytävä yhdessä laitteessa, on se  The Twilight Zone Tower of Terror. Tämä tietynlaista goottiromantiikkaa uhkuva tornihotelli tarjoaa Disneyn hienoimpia erikoistehosteita sekä vanhan kauhuelokuvan ainutlaatuista tunnelmaa.

DHW_tower_of_terror

Tämän lisäksi aivan ehdottomasti jokaisen on nähtävä Lights, Motors, Action! Extreme Stunt Show! Tämä on ehdottomasti paras elokuvastunttiesitys, jonka Nautiskelija on nähnyt. Toki samaisen puiston Indiana Jones Epic Stunt Spectacular on myös oikein viihdyttävä, mutta tämä stunttishow on parempi. Tässä autoja, moottoripyöriä ja vesiskoottereita vilisevässä showssa katselijalle paljastuu monia elokuvan teon salaisuuksia ja pian ymmärrät leffojen autostunttejakin entistä paremmin. Vaikka autot ja niillä rällääminen ei kiinnostaisi sinua pätkääkään, on tämä show silti huimaava. Showssa voit myös nähdä Cars-elokuvan (2006) Lightning ”Salama” McQueeniin.

DHW_stunt_show

Nautiskelijan vinkkivitoset Disney Hollywood Studioille ja Epcotiin:

  1. Jos täytyy valita vain toinen, valitse Disney Hollywood Studiot. Se on ehdottomasti parempi, lapsille ja aikuisille.
  2. Käy katsomassa Lights, Motors, Action! Extreme Stunt Show.
  3. Älä poistu puistosta ennen iltashowta. Yritä varata itsellesi ajoissa hyvä paikka.
  4. Disney Hollywood Studioiden paras laite on The Twilight Zone Tower of Terror ja Epcotin paras laite Mission: SPACE!
  5. Mene paikalle ajoissa, heti kun puisto aukeaa. Varaa hyvät kengät, tulet kävelemään paljon! Hyödynnä suosituimmissa laitteissa Disneyn Fast Pass –järjestelmää. Jos mahdollista vieraile puistossa talviaikaan, tuolloin on rauhallisempaa…DHW_autoshow

Lähtisikö Nautiskelija uudelleen Disney Hollywood Studioille tai Epcotiin? Kyllä, milloin vain, näissä puistoissa on aina hauskaa, myös aikuisilla!

DHW_autoshow_räjähdys