San Juan varasti tunnelmallaan tämän nautiskelijan sydämen. Vaikkakaan kyseessä ei ole mikään pikkukaupunki, vaan asukkaita San Juanissa on noin kolme tai neljä miljoonaa. San Juanin vanhakaupunki oli kumminkin aivan lumoava.

San_Juan_torni

Saari on nykyisin Yhdysvaltain itsehallintoalue. Puerto Rico vaikutti päivän pikapyrähdyksen perusteella hyvin monipuoliselta lomapaikalta, täältä voisi hyvinkin löytää jenkkien loistavat ostosmahdollisuudet sekä Karibian ihanat rannat ja auringon.

Bacardi

Nautiskelijoilla oli kumminkin mietittynä hyvinkin tiukka ohjelma tälle pikapyrähdykselle, sillä joukkomme halusi ehdottomasti vierailla legendaarisen Bacardin tehtailla. Niinpä hyppäsimme heti laivasta päästyämme taksiin ja suuntasimme kohti tehdaskierrosta. Bacardin kierros on tehty juuri niin taidokkaasti kuin jenkit nämä hommat osaa. Itse tehtaastahan ei kierroksella nähdä oikeastaan mitään, mutta Bacardi tulee kyllä kierroksella tutuksi. Kierrokseen kuului myös muutama maistiainen erilaisia Bacardeja ja lopuksi nautiskelijat saivat tietenkin täyttää reppunsa tuliaisista tehtaanmyymälässä.

Tehdasvierailun jälkeen nautiskelija ehtii vielä pyörähtää San Juanin vanhan kaupungin kujilla nauttimassa karibialaisesta rennosta tunnelmasta ja paikallisesta ruoasta.

San_Juan_beetle

Nautiskelijan vinkkivitoset San Juaniin matkaavalle:

  1. Käy tutustumassa Bacardin rommitehtaaseen. Pääset sinne ja takaisin näppärimmin taksilla.
  2. Kävele rauhassa ympäriinsä San Juanin vanhassa kaupungissa, älä unohda kameraa!
  3. Nautiskelija suosittelee ehdottomasti etsimään käsiinsä vanhasta kaupungista ravintolan La Fonda El Jibarito. Ravintola tarjoilee paikallista puertoricolaista ruokaa mutkattomalla tavalla. Paikka on paikallisten perheiden suosiossa, eikä ihme!
  4. Jos tulet saarelle risteilijällä, kannattaa herätä ajoissa, jotta ehdit nähdä kun alus rantautuu. Vanha Kaupunki kannattaa nähdä myös mereltä!
  5. Ota valokuvia Fuerte San Cristobalin linnoituksella, sieltä on upeat näkymät merelle!

Lähtisikö Nautiskelija uudelleen San Juaniin? Ehdottomasti, milloin vain!

San_Juan_restaurant