Perustiedot reissusta:

  • Matka tehtiin helmikuussa 2012.
  • Risteilijänä Royal Caribbeanin Voyager -luokan Navigator of the Seas.
  • Reitti: Fort Lauderdale – St. Maarten (Philipsburg) – St. Kitts (Basseterre) – Puerto Rico (San Juan) – Haiti (Labadee) – Fort Lauderdale.
  • Risteilyn kesto 8 yötä

Navigator of the Seas

Tälle reissulle valmistautuessa huomasin, että suomenkielisiltä sivuilta löytyi yllättävän vähän tietoa Karibian risteilyistä, toki muutamia häämatkalaisten kommentteja lukuunottamatta. Toivottavasti tästä on siis apua jollekin reissua suunnittelevalle.

Karibian risteilyn varaaminen onnistuu oikein kätevästi ihan itse netin kautta. Näin saa koottua todennäköisesti sen edullisimman paketin. Me varasimme ensin lennot Miamiin, ja vasta näiden lentojen jälkeen perehdyimme itse risteilyn varaukseen. Tämä toki vaikutti aika paljonkin siihen, mitä reittejä meillä oli valittavana. Suosittelisinkin varaamaan ensin risteilyn, jotta voi valita lomansa pääasiassa risteilykohteiden perusteella.

No, millaista siellä Karibian risteilyllä sitten on? Aamulla ihmiset kiirehtivät aamupalalle ja varaamaan itselleen aurinkotuolit päiväksi. Suosituimmat aurinkotuolit ovat uima-altaan läheisyydessä siitä syystä, että siellä ollaan parhaiten suojassa tuulelta. Yläterassilla tuulee huomattavasti enemmän, tuuli ei kuitenkaan ole mitenkään kylmää, mutta lukemista voi voimakasta tuuli häiritä (kun sivut vaihtuvat nopeammin kuin niitä ehtii lukea). Uima-altaan läheisyydessä on muutama Pehmis-automaatti, joista voi jätskihimon iskiessä hakea itselleen sopivan kokoisen Pehmiksen. Näin päivä siis kuluu risteilyllä, aurinkoa ottaen ja jätskiä syöden. Toki suosittelen myös loistavia drinkkejä! Niiden tekeminen jenkeissä osataan!

Illalla ohjelmassa on illallinen. Eli heti aamupäivällä kannattaa käydä varaamassa pöytä illalliselle ala carte -ravintolaan. Jos haluaa syödä buffet -illallisen, ei pöytää tarvitse varata. Ala carte -ravintolassa on pöytiintarjoilu ja valkoiset pöytäliinat, mutta ruoka ei kuitenkaan ole ihan sen tasoista kuin ympäristö antaisi olettaa. Meidän viikon mittaisen risteilyn aikana, yhtenä iltana oli loistavat ruoat, eli siis tarjolla oli hummeria. Annoksessa oli yksi pieni hummerin pyrstö, ja huomasimme, että tuona iltana moni mies tilasikin tupla-annoksen pääruokaa. Muuten esimerkiksi pihviruoat olivat aikalailla perustasoa. Jos on tottunut syömään hyviä sisäfilepihvejä, niitä ei tuolta ala carte -ravintolasta tule saamaan. Parhaatkin pihvit oli tehty usein paistilihasta. Me tilasimme ennen reissuun lähtöä porukallemme viinipaketin, joka tarkoittaa siis sitä, että riippuen paketista, saa ennen ruokailua valita haluamansa viinin tietyltä listalta. Eniten rahaa risteilyllä menee juomiin, sillä alkoholijuomat eivät kuulu hintaan. Drinkit ovat loistavia ja niiden hintataso on Suomen luokkaa.

Karibian risteily

Nautiskelijan vinkkivitoset siis Karibian risteilyä suunnittelevalle:

1. Mieti ennen matkan varaamista, mitkä kohteet haluat risteilyllä ehdottomasti nähdä.

2. Jos vain mahdollista, ota hytti, jossa on parveke merelle. Vaikka kuinka ajattelisi, että eihän siellä hytissä tule oltua, niin kuitenkin, mikä olisikaan ihanampaa kuin ennen illallista lueskella rakkaansa kanssa parvekkeella kuohuviinilasi kourassa.

3. Jos olette lähdössä reissuun esimerkiksi kahden, ottakaa risteilylle vain yksi limupaketti. Limupaketti meinaa siis sitä, että saatte kannellisen mukin, johon voi monesta paikkaa käydä hakemassa täydennystä. Kukaan ei kiinnitä huomiota siihen, että limumuki on vain toisella

4. Perehdy myös kunnolla eri risteily-yhtiöihin ja pidä mielessä, millaista lomaa toivot. Eli ainakin tuolla Navigatorilla oli aikalailla vanhaa väkeä liikkeellä, mutta toisaalta ei myöskään pahemmin lapsiperheitä. Eroja voi siis olla tunnelmassa sekä risteily-yhtiöittäin että niiden eri laivoissa. Navigator oli jo vähän vanhempaa laivakantaa, joka näkyi sitten myös risteileilymatkalaisissa.

5. Varaa mukaan hyvää ja rentouttavaa lukemista, tarpeeksi (ja toki mieluiten vielä e-kirjoina, sillä jenkkireissuillahan kannattaa pitää matkalaukku mahdollisimman kevyenä tuliaisia varten). Vaikka joka paikassa toitotetaan, että risteilyllä ei tekeminen lopu kesken, niin kuitenkin ohjelmat on aika äkkiä koettu. Samat ohjelmanumerot toistuvat lähes joka päivä, mutta eri aikoihin, joten kun olet nähnyt ne kiinnostavimmat, alkaa hyvä kirja kiinnostamaan kummasti. Myöhemmin on tulossa erilliset postaukset kustakin kohteesta!

Lähtisikö Nautiskelija uudelleen Karibian risteilylle? Ehdottomasti, milloin vain. Nautiskelija valitsisi kuitenkin pysähtymiskohteet tarkasti ja ottaisi parvekkeellisen huoneen uudesta risteilyaluksesta.

Tällaisilla vinkeillä nautiskelija on jo muutaman askeleen lähempänä rentouttavaa lomaa!