Miami Beach ei ole todelliselle shoppailijalle mikään paratiisi, vaan parhaat kohteet sijaitsevat hieman syrjässä. Aivan Miami Beachin ytimestä eli Ocean Driven läheisyydestä voi hankkia tyyliin mauttomia rantavaatteita ja muuta turistikrääsää. Toki seassa on myös muutama ihan oikea liike, mutta hinnat ovat mitä ovat.

Lincoln Road Mall sijaitsee Miami Beachin ytimessä 16th ja 17th Streetin välillä. Kyseessä on siis ulkoilmaostoskeskus, jota Nautiskelija ei kyllä kutsuisi edes ostoskeskukseksi. Se on enneminkin kävelykatu, jonka varrella on tunnettuja ketjuliikkeitä ja etenkin vaatekauppoja. Toki se on ihan näkemisen arvoinen paikka, mutta ei siellä kannata oikeasti shoppailla.

Jos haluaa aivan oikeasti shoppailla, niin shoppailemaan kannattaa mennä Fort Lauderdalen lähellä sijaitsevaan Sawgrass Millsin Outlet Malliin. Kyseessä on jenkkien 10. suurin ostoskeskus, jossa on noin 350 liikettä. Todellinen outletshoppailija suuntaa ensimmäiseksi ostoskeskuksen infoon, josta voi hankkia muutamalla dollarilla coupon bookin, jolla saa merkittäviä lisäalennuksia ostoksista. Sawgrass Millsiin shoppailupäivän yhteyteen kannattaa yhdistää NHL-keikka, sillä Florida Panthersien kotiareena BB&T Center sijaitsee aivan Sawgrass Millsin vieressä. Autonkin voi jättää Sawgrass Millsin parkkipaikalle, kunhan vain valitsee paikkansa oikein. Tällöin voi vain kävellä tien yli ja on BB&T Centerin ovella. Jos vuokra-autoa ei ole, Miamista kulkee myös shuttleja Sawgrass Millsiin, katso lisää täältä: http://www.miamibeach-usa.com/miami-beach-to-sawgrass-mills-mall/

Jos oikein innostuu outlet-ostoksista, niin kannattaa tsekata myös Miamissa sijaitseva Dolphin Mall, josta voi myös tehdä hyviä löytöjä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että se ei ole läheskään niin hyvä ja iso kuin Sawgrass Mills. Dolphin Mallissa on ”vain” noin 240 liikettä.

Miamissa kannattaa käydä kokemassa myös aito jenkkiläinen mall (ei siis outlet mall) ja siihen paras paikka alueella on ehdottomasti Aventura Mall.

Jokaisen eräilijän, kalastajan, veneilijän, grillaajan, snorklaajan ja luonnossa liikkujan paratiisi on jenkeissä Bass Pro Shops. Tämä jättimäinen eräilijän tavaratalo tarjoaa kaiken tarpeellisen kyseisiin lajeihin ja paljon muuhunkin. Nautiskelijat viettävät jenkkireissuillaan aina useamman tunnin tässä eräilijämaailmassa.

Nautiskelijan vinkkivitoset shoppailuun Miamissa:

  1. Älä shoppaile Miami Beachilla, vaan lähde Sawgrass Millsin outlet malliin.
  2. Jos haluat kokea aidon jenkkiläisen mallin, käy Aventura Mallissa.
  3. Eräilijöiden kannattaa suunnata Bass Pro Shopsiin.
  4. Aina outlet malliin saapuessasi, suuntaa ensimmäiseksi infotiskille ostamaan muutaman dollarin arvoinen coupon book.
  5. Jenkeissä outlet mallit ovat huippuluokkaa, eivät mitään halpahalleja, joten mene ja shop until you drop!

Lähtisikö Nautiskelija uudelleen shoppailemaan Miamiin? Kyllä ehdottomasti, olenhan niin tehnytkin jo aika monta kertaa. Shoppailun keskitän kuitenkin pääasiassa Sawgrass Millsiin, en Miami Beachille tai Miamiin.